Συμβουλές και Ιδέες γαι την επιλογή Προσκλητηρίου Γάμου

  • Posted on June 2, 2009 at 18:57

Ας δούμε μαζί σε αυτό το άρθρο λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή, την παραγγελία και την αποστολή των προσκλητηρίων του γάμου

Επιλογή Προσκλητηρίου
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των προσκλήσεων είναι ό τύπος του χαρτιού. Επίσης η υφή και βάρος αλλά και το χρώμα. Τέλος το μέγεθος και οι διακόσμηση.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και έχουν σημασία. Είναι όμορφο να ταιριάζει το προσκλητήριο που θα επιλέξετε με το συνολικό ύφος και χαρακτήρα του γάμου σας, αλλά θα χρειαστεί λίγο προσοχή για να κρατήσετε τις ισορροπίες και να μην φτάσετε σε ακρότητες “φορτώνοντας” την πρόσκληση με παραπάνω στοιχεία από αυτά που είναι απαραίτητα.

Οι επιλογές χρωμάτων και αποχρώσεων είναι πολλές. Η συμβουλή μας είναι ένας συνδυασμός το πολύ μέχρι τριών συμπληρωματικών ή συγγενών μεταξύ τους αποχρώσεων. Επίσης ένα από τα χρώματα, το κυρίως χρώμα κατά προτίμηση, να είναι γήινο.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έντονο χρώμα σας συμβουλεύουμε αυτό να είναι μια πινελιά, κατά προτίμηση στο εξωτερικό μέρος της πρόσκλησης ή ακόμα καλύτερα στο φάκελο ή τη θήκη του προσκλητηρίου. Η γνώμη μας είναι οτι είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση έντονων χρωμάτων σαν φόντο για το κείμενο. Κάτι τέτοιο, καθώς και η επιλογή πολύχρωμου μοτίβου για φόντο, μπορεί να δυσκολέψουν τους καλεσμένους σας στην ανάγνωση του κειμένου, κάτι που τελικά είναι και ο βασικός ρόλος του προσκλητηρίου, να ενημερώσει δηλαδή του καλεσμένους για το πότε και που γίνεται το μυστήριο!

 

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

 

Πολλές είναι και οι επιλογές των χαρτιών και κάθε τύπος χαρτιού μπορεί να έχει παραλλαγές στην υφή και το βάρος. Απλά να γνωρίζεται ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι τύποι χαρτιών να εκτυπωθούν όπως έχετε φανταστεί και η γνώμη ενός ειδικού σχετικά με τις εκτυπώσεις είναι απαραίτητη. Μερικές φορές αυτό που έχουμε στο μυαλό μας τεχνικά απλά δεν μπορεί να γίνει και ένας ειδικός θα μας προτείνει λύσεις οι οποίες θα φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χαρτιά και τις ανάλογες τεχνικές εκτύπωσης.

Τέλος ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το μέγεθος αλλά και το συνολικό βάρος. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν ο αριθμός των προσκλητηρίων που θέλετε να ταχυδρομήσετε είναι σχετικά μεγάλος. Πρέπει να προσέξετε για να μην φτάσετε να κοστίσει η αποστολή των προσκλητηρίων περισσότερο από την κατασκευή του!
Το θέμα του μεγέθους έχει επίσης σημασία και για άλλους λόγους. Ένα τεράστιο προσκλητήριο μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα σαν προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού από τους καλεσμένους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε τελική ανάλυση δεν έχει και καμία χρησιμότητα ένα προσκλητήριο σε υπερβολικά μεγάλο μέγεθος. Πολλές φορές τέλος πάνω στο κυρίως προσκλητήριο μπορεί να χρειαστεί να εκτυπωθούν πληροφορίες ή οδηγίες για το πως θα μπορέσει ο καλεσμένος να προσεγγίσει το σημείο που βρίσκεται ο ναός που θα γίνει το μυστήριο ή το χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελάτε στη θέση του καλεσμένου σας και φανταστείτε πόσο άβολο θα είναι γι’ αυτόν να κουβαλάει μαζί του ένα πολύ μεγάλο προσκλητήριο για να έχει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχει έτσι ώστε να φτάσει στην ώρα του στο ναό ή στο χώρο της δεξίωσης.

Comments are closed.