You are currently browsing the Προσκλητήριο category
Displaying 1 - 6 of 6 entries.

Συμβουλές και Ιδέες γαι την επιλογή Προσκλητηρίου Γάμου

  • Posted on June 2, 2009 at 18:57

Ας δούμε μαζί σε αυτό το άρθρο λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή, την παραγγελία και την αποστολή των προσκλητηρίων του γάμου

Επιλογή Προσκλητηρίου
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των προσκλήσεων είναι ό τύπος του χαρτιού. Επίσης η υφή και βάρος αλλά και το χρώμα. Τέλος το μέγεθος και οι διακόσμηση.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και έχουν σημασία. Είναι όμορφο να ταιριάζει το προσκλητήριο που θα επιλέξετε με το συνολικό ύφος και χαρακτήρα του γάμου σας, αλλά θα χρειαστεί λίγο προσοχή για να κρατήσετε τις ισορροπίες και να μην φτάσετε σε ακρότητες “φορτώνοντας” την πρόσκληση με παραπάνω στοιχεία από αυτά που είναι απαραίτητα.

Οι επιλογές χρωμάτων και αποχρώσεων είναι πολλές. Η συμβουλή μας είναι ένας συνδυασμός το πολύ μέχρι τριών συμπληρωματικών ή συγγενών μεταξύ τους αποχρώσεων. Επίσης ένα από τα χρώματα, το κυρίως χρώμα κατά προτίμηση, να είναι γήινο.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έντονο χρώμα σας συμβουλεύουμε αυτό να είναι μια πινελιά, κατά προτίμηση στο εξωτερικό μέρος της πρόσκλησης ή ακόμα καλύτερα στο φάκελο ή τη θήκη του προσκλητηρίου. Η γνώμη μας είναι οτι είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση έντονων χρωμάτων σαν φόντο για το κείμενο. Κάτι τέτοιο, καθώς και η επιλογή πολύχρωμου μοτίβου για φόντο, μπορεί να δυσκολέψουν τους καλεσμένους σας στην ανάγνωση του κειμένου, κάτι που τελικά είναι και ο βασικός ρόλος του προσκλητηρίου, να ενημερώσει δηλαδή του καλεσμένους για το πότε και που γίνεται το μυστήριο!

 

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

 

Πολλές είναι και οι επιλογές των χαρτιών και κάθε τύπος χαρτιού μπορεί να έχει παραλλαγές στην υφή και το βάρος. Απλά να γνωρίζεται ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι τύποι χαρτιών να εκτυπωθούν όπως έχετε φανταστεί και η γνώμη ενός ειδικού σχετικά με τις εκτυπώσεις είναι απαραίτητη. Μερικές φορές αυτό που έχουμε στο μυαλό μας τεχνικά απλά δεν μπορεί να γίνει και ένας ειδικός θα μας προτείνει λύσεις οι οποίες θα φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χαρτιά και τις ανάλογες τεχνικές εκτύπωσης.

Τέλος ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το μέγεθος αλλά και το συνολικό βάρος. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν ο αριθμός των προσκλητηρίων που θέλετε να ταχυδρομήσετε είναι σχετικά μεγάλος. Πρέπει να προσέξετε για να μην φτάσετε να κοστίσει η αποστολή των προσκλητηρίων περισσότερο από την κατασκευή του!
Το θέμα του μεγέθους έχει επίσης σημασία και για άλλους λόγους. Ένα τεράστιο προσκλητήριο μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα σαν προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού από τους καλεσμένους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε τελική ανάλυση δεν έχει και καμία χρησιμότητα ένα προσκλητήριο σε υπερβολικά μεγάλο μέγεθος. Πολλές φορές τέλος πάνω στο κυρίως προσκλητήριο μπορεί να χρειαστεί να εκτυπωθούν πληροφορίες ή οδηγίες για το πως θα μπορέσει ο καλεσμένος να προσεγγίσει το σημείο που βρίσκεται ο ναός που θα γίνει το μυστήριο ή το χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελάτε στη θέση του καλεσμένου σας και φανταστείτε πόσο άβολο θα είναι γι’ αυτόν να κουβαλάει μαζί του ένα πολύ μεγάλο προσκλητήριο για να έχει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχει έτσι ώστε να φτάσει στην ώρα του στο ναό ή στο χώρο της δεξίωσης.

Ενός (κακού) προσκλητηρίου μύρια (ευτράπελα) έπονται…

  • Posted on May 24, 2009 at 22:18

Το ακούσαμε και αυτό τελικά!

Μια φίλη μου διηγήθηκε τι έπαθε όταν προσπάθησε το καλοκαίρι να εκδώσει την άδεια του γάμου της.

Είχε πάρει αρκετές πληροφορίες και είχε εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Φυσικά είχε κανονίσει τα σχετικά με ημερομηνίες και ώρες. Οπλίστηκε  και με υπομονή, έχωντας στο μυαλό της τις καθημερινές συνδιαλλαγές με το δημόσιο, και ξεκίνησε για το γραφείο της μητρόπολης.

Εκεί την περίμεναν δύο εκπλήξεις. Η πρώτη θετική. Ούτε ουρά υπήρχε και η εξυπηρέτηση γρήγορη και επαγγελματική. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα το είχε και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Δεν υπήρχε όμως κάτι το οποίο ήταν η δεύτερη, δυσάρεστη αυτή τη φορά, έκπληξη.

Της ζήτησαν το προσκλητήριο για να το ελέγξει ο δεσπότης!

Η έκπληξή της ήταν μεγάλη. Πρώτα απ’ όλα δεν είχε τυπώσει ακόμα τα προσκλητήρια (και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού δεν είχε βγάλει ακόμα άδεια για το γάμο! – να τυπώσει προσκλητήρια δηλαδή και μετά να ανακαλύψει ότι δεν μπορούσε να κάνει το γάμο της εκεί που είχε επιλέξει ή την ημερομηνία που είχε επιλέξει;)

Μετά ήταν σίγουρη ότι δεν θα προσκαλούσε το δεσπότη και έτσι αδυνατούσε να καταλάβει γιατί κάποιος που δεν θα ήταν καλεσμένος στο γάμο της, έπρεπε καλά και σώνει να δεί το γράφει το προσκλητήριό της.

Εξήγησε ευγενικά ότι δεν είχε τυπώσει ακόμα προσκλητήρια γιατί της φάνηκε πιο λογικό να το κάνει αυτό αφού είχε εκδώσει της άδειες.

“Τότε δεν μπορούμε να σας βγάλουμε άδειες!” απάντησε ο σχετικός υπεύθυνος.

Προσπάθησε, πάλι ευγενικά (αν και όχι τόσο ευγενικά όπως στην προηγούμενή της παρέμβαση), να εξηγήσει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσαν να εκδώσουν τη σχετική άδεια αν είχε εκτυπώσει ήδη τα προσκλητήρια θα βρισκόταν σε αδιέξοδο και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να τα πετάξει και να τυπώσει καινούργια.


χιουμοριστικό προσκλητήριο

Προσοχή! Ένα τέτοιο χιουμοριστικό προσκλητήριο μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα!

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

 

Ο υπεύθυνος ανένδοτος: “Χωρίς προσκλητήριο δεν έχει άδεια!”.

Η φίλη μου ρώτησε (σχετικά ευγενική αυτή τη φορά) γιατί έπρεπε το προσκλητήριο της να το ελέγξει ο δεσπότης.

“Έτσι κάνει σε όλους τους γάμους που γίνονται στη μητρόπολη” ήταν η απάντηση.

“Ναι αλλά γιατί;” ήταν η καινούργια ερώτηση (απλά ευγενική…)

“Για να δεί άν έχετε γράψει τίποτα βλακείες στο κείμενο ή έχετε τυπώσει τίποτα καραγκιοζάκια πάνω στο προσκλητήριο!” απάντησε ο υπεύθυνος.

“Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω κανένα τέτοιο σκοπό” απάντησε (σχετικά ευγενικά) η φίλη μου “ούτε βλακείες θα γράψω, ούτε καραγκιοζάκια θα τυπώσω πάνω στο προσκλητήριο”.

“Ναι αλλά δεν φτάνει ο λόγος σας, ο δεσπότης θέλει να δει το προσκλητήριο αλλιώς άδεια δεν έχει!” ανένδοτος ο υπεύθυνος.

“Τότε θα του στείλω το προσκλητήριο αλλά θα είναι για ένα πολιτικό γάμο που θα γίνει στο Δημαρχείο!!!!!” απάντησε η φίλη μου (χωρίς καμία ευγένεια αυτή τη φορά και σε αρκετά υψηλό  τόνο που έκανε τα σκυμμένα κεφάλια από τα διπλανά γραφεία να σηκωθούν με έκπληξη!).

Έκπληξη πλημμύρισε και το πρόσωπο του υπεύθυνου για την έκδοση των αδειών, ο οποίος “κατάπιε τη γλώσσα του” και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν “Λυπάμαι…”

Τελικά η φίλη μου δεν έκανε πολιτικό γάμο. Είχε ήδη αρχίσει της ετοιμασίες για το θρησκευτικό γάμο και η πίεση από τους δικούς της ήταν μεγάλη. Χρειάστηκε βέβαια να “μετακομίσει” σε μια διπλανή μητρόπολη, όχι πολύ μακρυά από εκεί που αρχικά σχεδίαζε το μυστήριο και να βρει έναν δεσπότη περισσότερο διακριτικό χωρίς απαιτήσεις να ελέγξει το προσκλητήριο για να δεί αν έχει “καραγκιοζάκια” ή αν “γράφει βλακείες”.


Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές, ιδιαίτερα τα πιο νέα ζευγάρια, ξεπερνούν τα όρια του αστείου με τα κείμενα που διαλέγουν και οτι σε μερικά προσκλητήρια οι χιουμοριστικές διακοσμήσεις έρχονται σε αντίθεση με το νόημα του γάμου ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο.

Η λύση όμως δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ο δεσπότης να μετατρέπετε σε δικαστή και να αποφασίζει αν ένα προσκλητήριο προσβάλει ή όχι το νόημα του μυστηρίου και να αποφασίζει άν θα εκδόσει άδεια γάμου με βάση τις “βλακείες” που γράφει ή δεν γράφει το κείμενο της πρόσκλησης του γάμου καθώς και με το πόσα “καραγκιοζάκια” είναι τυπωμένα σε αυτή.

Ο ρόλος της εκκλησία είναι να νουθετεί και όχι να αστυνομεύει.

Αν ο δεσπότης ήθελε να επιτελέσει σωστά το ρόλο του θα έπρεπε, ο ίδιος ή κάποιο άλλο στέλεχος της μητρόπολης με τα απαραίτητα προσόντα, να πείσει τους νεόνυμφους οτι το κείμενο και οι διακοσμήσεις που επέλεξαν δεν ήταν αυτό που ταιριάζει σε ένα θρησκευτικό μυστήριο και ότι πρέπει να το αλλάξουν, επιλέγοντας κάτι πιο ταιριαστό σε ένα θρησκευτικό μυστήριο.

Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που παρ’ ολίγον να γίνει με τη φίλη μου: θα γεμίσουν τα δημαρχεία από ζευγάρια που θα προτιμούν να κάνουν το γάμο τους εκεί και θα αδειάσουν οι εκκλησίες!

Το προσκλητήριο του γάμου, η πρώτη σημαντική εντύπωση

  • Posted on May 18, 2009 at 09:00

Η στιγμή που ο καλεσμένος θα ανοίξει την πρόσκληση είναι σημαντική γιατί είναι η πρώτη επαφή με το νέο ζευγάρι.
Πριν ακόμα ανοίξει την πρόσκληση από τη γενικότερη αίσθηση αλλά και από τα χρώματα και την υφή των υλικών αρχίζει να σχηματίζει μια εικόνα για την τελετή που θα ακολουθήσει αλλά και για το νέο ζευγάρι που τώρα ξεκινά τη ζωή του.

Το προσκλητήριο θα μείνει στα χέρια των καλεσμένων σας αρκετό καιρό πριν το μυστήριο και θα υπενθυμίζει αυτές τις λεπτομέρειες κάθε φορά που θα το βλέπουν.
Γι’ αυτό όταν επιλέγετε το προσκλητήριο του γάμου σας, να θυμάστε ότι αυτή θα είναι η πρώτη εντύπωση για την καινούργια σας ζωή και ένα μέσο επικοινωνίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που θέλετε να βρεθούν μαζί σας σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας.προσκλητήρια για γάμους

Το προσκλητήριο θα μεταφέρει στους καλεσμένους σας το ύφος του γάμου.


Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε το ύφος του γάμου (επίσημο, χιουμοριστικό, μοντέρνο, απλό, ρομαντικό) και με βάση αυτή την απόφαση, θα ξεκλειδώσετε ειδικούς κώδικες επικοινωνίας που συνοδεύουν αυτή την σημαντική απόφαση.

Αν αποφασίσετε να έχετε επίσημο ύφος τότε στο προσκλητήτριο θα επιλέξετε καλλιγραφικές γραμματοσειρές, πολύ καλή ποιότητα χαρτιού χωρίς περιτά στολίδια και ανάλογο κείμενο στο οποίο θα γίνεται απλή αναφορά στα βασικά στοιχεία του γάμου (ονόματα, ημερομηνία, τοποθεσία κτλ.)

Η επιλογή χιουμοριστικού ύφους παρ’ ότι αρχικά μοιάζει πιο απλή και εύκολη, κρύβει ένα σημαντικό κύνδυνο: να ξεπεράσετε με τις επιλογές σας ένα όριο και το όλο θέμα να καταλήξει κωμικό. Ένα έξυπνο κείμενο και μια ”χαλαρή” γραμματροσειρά τυπωμένη με έντονο μελάνι και ίσως ένα διακριτικό χιουμοριστικό διακοσμητικό είναι μια επιλογή που βρίσκεται από τη μία πλευρά. Αντίθετα αν εκτυπώσετε καρτούν και γελοιογραφίες με κείμενο που θυμίζει επιθεώρηση σε καλοκαιρινό θέατρο έχετε περάσει στο άλλο άκρο και θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτήτε…

Οι ρομαντικές προσκλησεις είναι μια επιλογή που το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι να μην καταλλήξει ρετρό. Οι σχεδιαστές προσκλητηρίων ανανεώνουν συνεχώς τα σχέδια τους και με ρομαντικά θέματα και έτσι έχετε τη δυνατότητα να βρείτε ρομαντικό προσκλητήριο αλλά με μοντέρνο σχεδιασμό και να μην χρειαστεί να καταλλήξετε σε ξεπερασμένα σχεδιαστικά θέματα.

Τέλος τα μοντέρνα προσκλητήρια είναι συνήθως απλές κατασκευές και σχήματα που αποκτούν ζωή με μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς και γραμματοσειρές συνδυασμένα με πρωτότυπα γραφικά και διακοσμητικά. Αν καταλλήξετε σε αυτή την επιλογή μπορείτε να επιλέξετε πιο εύκολα και ένα όχι τόσο κλασσικό κείμενο που μπορεί να ξεκινά από μια σύντομη ”τηλεγραφική” αναφορά των στοιχείων του γάμου έως ένα (συγκρατημένα) χιουμοριστικό κείμενο.

Ιδέες για να συνδυάσετε τα προσκλητήρια με την εποχή που γίνεται ο γάμος

  • Posted on May 12, 2009 at 22:25

Ο γάμος είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
Αυτή την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για εσάς θέλουμε να την κάνουμε όσο γίνεται ξεχωριστή γιατί σημαίνει πολλά για εσάς.
Από εκείνη την ημέρα αλλάζει όλη η ζωή σας αφού με τη δημιουργία της δική σας οικογένειας θα μας πλυμιρίσουν αισθήματα δημιουργίας και ολοκλήρωσης.
Στο ξεκίνημα της καινούργιας σας ζωής θέλουμε να είναι όλα όμορφα και τέλεια.
Ιδαίτερο Προσκλητήριο Γάμου 24582

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Από νωρίς λοιπόν ξεκινάμε για να σας προσφέρουμε την ιδανική ημέρα του γάμου σας φροντίζοντας για τα Προσκλητήρια του Γάμου.
Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα για την οργάνωση του ιδανικού γάμου
Επιλέξτε Προσκλητήρια Γάμου, στα μέτρα της προσωπικότητά σας και του life – style σας, με σεβασμό στους καλεσμένους σας και στον προϋπολογισμό σας.

Ευρηματικές προτάσεις για προσκλητήρια, ασυνήθιστες και εντυπωσιακές

  • Posted on February 28, 2009 at 18:23

Κάθε φορά που κάποιος θέλει να παντρευτεί, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να έχουμε μια πλήρη λίστα των καλεσμένων του ζευγαριού. Μαζί με αυτό το σχεδιασμό πηγαίνει ηγαμήλια πρόσκληση που στις καλύτερες στιγμές της θα αντικατοπτρίζει την ειλικρινή επιθυμία να καλέσει αυτούς που θέλουν να είναι παρόντες σε πολύ ειδική ημέρα σας.

Έχει καιρό ένα μέρος της παράδοσης που προσκλήσεις του γάμουπρέπει να διανέμονται να μάθει ο κόσμος, έχουν προσκληθεί. Καιτους κάνει να αισθάνονται ιδιαίτερη, καθώς το ζευγάρι τους έχεισυμπεριληφθεί στον κατάλογο των φιλοξενουμένων τους.

Ευρηματικές προτάσεις για προσκλητήρια, ασυνήθιστες και εντυπωσιακέςΣήμερα, οι γαμήλιες προσκλήσεις δεν χρειάζεται να είναι η συνήθης κάρτες  unfussy ότι οι πρόγονοί μας που χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Η έννοια του σύγχρονου προσκλήσεις του γάμου βρίσκεται στην παραδοχή ότι αποτελούν μέρος του γάμου, καθώς και κάθε αφύλακτο λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση θα εξετάσουμε πώς τυχαία τα σχέδια γάμου έγιναν.

Μοντέρνα και προτώτυπα προσκλητήρια γάμου και βάφτισης.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν μερικές πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τις προσκλήσεις του γάμου, είναι εδώ μερικά από δείκτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πότε πρέπει να παραγγείλετε τα προσκλητήρια του γάμου;

  • Posted on January 26, 2009 at 07:50

Πότε πρέπει να παραγγείλετε
Στόχος να παραγγείλετε τις προσκλήσεις σας, όταν το γάμο σας λίστα όρος είναι η τελική (περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες πριν). Πώς θα φτάσετε αυτό το σημείο; Ακολουθήστε το σχέδιο αυτό το παιχνίδι: Dream μέχρι σχεδιαστική φιλοσοφία σας σχετικά με επτά ή οκτώ μήνες πριν, αρχίστε να αναζητήσουν έξω χαρτοπωλεία κατ άτην εξάμηνη σήμα, με νύχια και με τις ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια όλων των μετέπειτα επισκέψεων.
Οικονομικά Προσκλητήρια Γάμου και ΒάφτισηςΝα υπεραντιστάθμιση
Μην παραγγείλετε τον ακριβή αριθμό προσκλήσεων που θα χρειαστείτε - πάρτε είκοσι ή τριάντα επιπλέον. Ή καλύτεραεμπειρικός κανόνας: πάρτε 25-τοις εκατό επιπλέον. Είναι καλύτερο να έχουν υπολείμματα από το να χρειαστεί να αλλάξετε τη σειράπερισσότερο αργότερα, η οποία μπορεί να πάρει ακριβός. Επίσης,για επιπλέον κονδύλια για να αφήσει περιθώρια για την αντιμετώπιση των λαθών. (Αν η πρόσληψη ενός καλλιγράφος, αυτός ή αυτή μπορεί να ζητήσει από ένα ορισμένο ποσοστό των πρόσθετων στοιχείων.) Σημειώστε ότι θα στείλει μία πρόσκλησηανά νοικοκυριό (όχι ανά άτομο), αλλά ένα παιδί άνω των δεκαοκτώπου ζουν στο σπίτι παίρνει το δικό του .

Αυτό το άρθεο είναι από τη φίλημας την Κατερίνα που έχει το blog prosklitiria.tumblr.com