You are currently browsing all posts tagged with 'προσκλητήριο'.
Displaying 1 - 5 of 5 entries.

Άνοιξα λίστα γάμου. Τι γίνεται μετά;

  • Posted on April 11, 2009 at 07:24Αν αποφασίσετε να ανοίξετε λίστα γάμου η καλύτερη λύση είναι να εκτυπώσετε ένα μικρότερο καρτελάκι (σε ίδιες αποχρώσεις και εκτύπωση όπως το κυρίως προσκλητήριο φυσικά) που θα βάλετε στον φάκελο.

Υπάρχει φυσικά και η λύση να κάνετε την εκτύπωση της σχετικής πληροφορίας πάνω στο κυρίως προσκλητήριο (κάτι που συνήθως δεν θα σας επιβαρύνει και οικονομικά).

Αυτό όμως θα το πρέπει να το σκεφτείτε αρκετά πριν το κάνετε μια και θα πρέπει να έρθετε στη θέση των καλεσμένων σας και να αναλογιστείτε τι εντύπωση θα σας προκαλούσε κάτι τέτοιο.

Αν πιστεύετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα ένοιωθαν άβολα και μια τέτοια κίνηση δεν θα τους προκαλούσε άσχημη εντύπωση, τότε προχωρήστε σε αυτή την επιλογή.

Πρόσκληση Γάμου Μοντέρνο ΣχέδιοΜια επιλογή η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι όλοι οι καλεσμένοι θα δουν ότι έχετε επιλέξει αυτό τον τρόπο (τη λίστα γάμου δηλαδή) για τα δώρα σας, μια και η σχετική πληροφορία θα βρίσκεται πάνω στο κυρίως προσκλητήριο και όχι σε καρτάκι το οποίο μπορεί να “παραπέσει” κάπου.

Η λύση βέβαια με το καρτάκι έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να προσθέσετε το συγκεκριμένο καρτάκι με την ενημέρωση για τη λίστα μόνο σε όσους καλεσμένους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθούν και θα μπορέσουν να διαχειριστούν αυτή την ιδιαιτερότητα.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νεόνυμφοι αποφασίζουν να ενημερώσουν με κάποιο τρόπο ότι προτιμούν αντί για δώρο χρήματα.

Πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό καρτάκι αλλά και να εκτυπώσετε την επιθυμία σας πάνω στο κυρίως προσκλητήριο.
Αυτή η περίπτωση φυσικά είναι πιο “λεπτή” από την απλή ενημέρωση για την ύπαρξη λίστας γάμου.

Αν και κάποιοι καλεσμένοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η κίνηση αυτή “τους προσβάλει”, αν πιστεύετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει τότε δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη.

Ζητήστε από το τυπογραφείο να σας ετοιμάσει το ανάλογο καρτάκι ή βρείτε μαζί ένα διακριτικό τρόπο να το εκτυπώσετε πάνω στη βασική πρόσκληση.

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Να παραγγείλω παραπάνω προσκλητήρια ή όχι;

  • Posted on March 20, 2009 at 05:01

Πολλά ακούγονται γύρω τριγύρω και είπα να πάρω μια πρωτοβουλία, παρ’ ότι αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει άμεσα, να ρωτήσω και να συγκεντρώσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ και να τις μεταφέρω εδώ σε αυτό το άρθρο έτσι ώστε να πληροφορηθούν οι φίλες μου αναγνώστριες.

Υπάρχει ένα “αστικός μύθος” ότι καλύτερα είναι να παραγγείλεις ακόμα και 100 περισσότερα προσκλητήρια και ας σου μείνουν στο τέλος, παρά να αναγκαστείς να κάνεις συμπληρωματική παραγγελία.
Ο λόγος είναι ότι το κόστος της επανεκτύπωσης 10 ή 20 προσκλητηρίων που μπορεί να σου λείψουν είναι πολύ μεγαλύτερο από το να παραγγείλεις ακόμα και 100 παραπάνω προσκλητήρια από την αρχή.

Είναι αλήθεια τελικά ή μύθος;
Και άν τα πράγματα όταν πρόκειται για προσκλητήρια γάμου μοιάζουν λογικά, τι ακριβώς γίνεται με τη βάπτιση που όλα κι όλα 100 προσκλητήρια θα παραγγείλει κάποιος; Θα χρειαστεί και 100 ακόμα, μη τυχών και ξέχασε κάποιον καλεσμένο;

Πρώτη στάση της “έρευνας” το γειτονικό τυπογραφείο.
Ο κύριος Μπάμπης με χαρά (έτσι τουλάχιστο κατάλαβα εγώ…) σταμάτησε τη μηχανή, άναψε τσιγάρο και μου είπε:
“Άκου καλή μου κοπέλα. Για να βάλω εγώ τη μηχανή μπροστά να σου τυπώσω τα προσκλητήρια χρειάζομαι μισή ώρα. Πρέπει να φτιάξω την πλάκα με το κείμενο σου, να ρυθμίσω τις διαστάσεις του προσκλητηρίου, γιατί κάθε προσκλητήριο έχει άλλες διαστάσεις δεν είναι όλα ίδια, να πλύνω τα παλιά μελάνια και να περάσω το καινούργιο χρώμα μελάνι που διάλεξες για να σου τυπώσω τα γράμματα και γενικά να ασχοληθώ με χίλιες δύο λεπτομέρειες Άμα ξεκινήσει η μηχανή, δεν έχω πρόβλημα τυπώνει 2000 προσκλητήρια την ώρα αλλά τη μισή ώρα που “έφαγα” δεν πρέπει να την πληρωθώ;”

Λογικό μου ακούστηκε αλλά απάντηση στην ερώτησή μου αισθάνθηκα ότι τελικά δεν πήρα.
“Τελικά” ρωτάω “τι να κάνω; Να παραγγείλω παραπάνω ή να έρθω ξανά για επανεκτύπωση άν χρειαστώ;”

“Για τη δουλειά μου που θα φάω μισή ώρα να στήσω τη μηχανή, να μην βγάλω κι εγώ 50 Ευρώ;” με ρωτάει ο κύριος Μπάμπης

Λογικό μου φάνηκε πάλι αλλά απάντηση δεν είχα πάρει.
“Τελικά “ ξαναρωτάω “να παραγείλω παραπάνω;”

“Είναι απλό” μου απαντά “μην τσαντίζεσε. Αν τα παραπάνω κομμάτια που θα παραγείλεις κοστίζουν λιγότερα από τα 50 ευρώ που θα σου ζητήσω όταν θα έρθεις με το καλό για επανεκτύπωση,να παραγγείλεις παραπάνω διαφορετικά παίξε με τις πιθανότητες”

“Τώρα κατάλαβα” απάντησα. Τον ευχαρίστησα και ετοιμάστηκε να φύγω.
Λίγο πριν βγω από την πόρτα μου είπε: “Για καλό και για κακό 20 προσκλητήρια παραπάνω δεν βλάφτουνε, και σε κάθε περίπτωση θα στοιχίσουν πολύ λιγότερο από το ξαναπληρώσεις επανεκτύπωση”.

Αν και είχα μια πολύ λογική απάντηση, κάτι μου έλειπε…

Έτσι κάποια μέρα που σερφάριζα στο internet “έπεσα” πάνω σε ένα e-shop με προσκλητήρια.
Δε χάνω λοιπόν τίποτα να τους στείλω ένα μήνυμα και να ρωτήσω σχετικά, σκέφτηκα.

Έτσι και έκανα. Μετά από λίγες ώρες έλαβα την απάντηση.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το site δεν χρεώνουν παραπάνω αν χρειαστείτε μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας παραπάνω προσκλητήρια.
Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά η απάντησή τους ήταν πολύ ξεκάθαρη.

Δεν μπορώ τελικά να πω άν ο μύθος είναι όντως μύθος ή αλήθεια αλλά νομίζω ότι σας κατατόπισα σχετικά όσο καλύτερα μπορούσα.

Ένα προσκλητήριο, χιλιάδες αναμνήσεις…

  • Posted on March 8, 2009 at 14:01
Με την Αλέκα είχαμε μια δυνατή σχέση από τα φοιτητικά μας χρόνια.
Από τις πρώτες μέρες στη νομική δεθήκαμε και γίναμε αχώριστες. Ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που γνώρισα στη σχολή και μετά τις πρώτες συναντήσεις καταλάβαμε ότι ταιριάζαμε πολύ.
Στην αρχή τα σπίτια μας ήταν σε διαφορετικές συνοικίες αλλά μετά το δεύτερο έτος αποφάσισε να έρθει στην περιοχή που έμενα και έτσι η σχέση μας έγινε ακόμα πιο στενή.
Μαζί περάσαμε της δυσκολίες, της χαρές και το κυριότερο τις αγάπες και τους έρωτες που πολύ συχνά, ιδιαίτερα μετά από χωρισμούς, μετά από ξενύχτια και κλάματα μας έβρισκε πότε στο σπίτι της μία και πότε στο σπίτι της άλλης τόσο συχνά που συζητούσαμε σοβαρά να μείνουμε μαζί. Δεν το κάναμε όσο κρατούσαν οι σπουδές αλλά αργότερα όταν δοκιμάσαμε για λίγο καιρό να πατήσουμε μόνες μας στα πόδια μας χωρίς τη βοήθεια των γονιών μας, που στο μεταξύ είχαν αρχίσει να φωνάζουν να επιστρέψουμε στην πατρική στέγη αφού ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας, μείναμε μαζί από οικονομική ανάγκη…
Ειδικά εκείνη την εποχή τα πράγματα ήτα δύσκολα κυρίως στα οικονομικά. Είμαστε νέες και είχαμε όρεξη και πάθος για τη ζωή αλλά τα έξοδα ήταν πολύ μεγάλα και οι δουλειές που βρίσκαμε πότε εδώ και πότε εκεί, δεν έφταναν να καλύψουν τα έξοδά μας.
Μετά από λίγο η συγκατοίκηση έληξε άδοξα όπως και η προσπάθεια της Αλέκας να μείνει στην πόλη. Ένας από τους λόγους ήταν και η αγάπη βέβαια, ο λόγος που σήμερα αναπολώ το παρελθόν και τα γλυκά εκείνα χρόνια.

Ένα μεσημέρι, αρχές φθινόπωρου και λίγο πριν η Αλέκα φύγει για πάντα από την πόλη, χωρίς δουλειά και χωρίς σχέση και η δύο, είχαμε δώσει ραντεβού για καφέ κάπου στο κέντρο.

Η Αλέκα ήταν “τέρας” τυπικότητας Αν το ραντεβού ήταν στις 2, για παράδειγμα, αυτή θα ήταν στο σημείο που είχαμε συμφωνήσει από παρά τέταρτο. Ο μεγαλύτερος μου εφιάλτης να φανταστείτε, ήταν όταν κανονίζαμε κάποιο ταξίδι και έπρεπε να φύγουμε κάποια στιγμή το πρωί, ότι αυτή θα ξύπναγε τουλάχιστο τρεις ώρες νωρίτερα απ’ ότι όλοι οι υπόλοιποι “κανονικοί” άνθρωποι. Και φυσικά μαζί με αυτή ξυπνούσα χωρίς να το θέλω κι’ εγώ…

Η ώρα πέρναγε και η Αλέκα “άφαντη”…
Μετά από μισή ώρα άρχισα να ανησυχώ. Κινητά τότε δεν υπήρχαν, κάλεσα στο σπίτι αλλά όπως είχα φανταστεί εκεί δεν ήταν κανένας.
Η ώρα περνούσε, εγώ δεν ήξερα τι να κάνω και ενώ από το μυαλό μου περνούσαν χιλιάδες σκέψεις, ρουφούσα νευρικά τον καφέ…

Αφού είχαν περάσει τρία τέταρτα, τα νεύρα μου είχαν σπάσει και ρουφούσα με το καλαμάκι τα παγάκια που έλιωναν σιγά-σιγά, έκανε την εμφάνισή της και η Αλέκα από τη γωνία “μέσα στην τρελή χαρά”.

Αφού άκουσε “τα διάφορα” από μένα, κάθησε με το χαμόγελο στα χείλη και παράγγειλε καφέ γι’ αυτήν και ένα κονιάκ (μέρα μεσημέρι) για μένα, για να ηρεμήσω..

Τι είχε συμβεί; Η Αλέκα μου είχε μόλις γνωρίσει “τον άνδρα των ονείρων της” και ξεχάστηκε…
Το ότι βέβαια πότε η μία και πότε η άλλη, είχαμε βρει “τον άνδρα των ονείρων μας”, είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν ότι τελικά η Αλέκα βρήκε αυτό που έψαχνε!
Λίγο καιρό αργότερα, έφυγαν μαζί από την πόλη και σιγά σιγά, όπως άλλωστε συμβαίνει τις περισσότερες φορές, οι επαφές μας ελαττώθηκαν μέχρι που τελικά καταλήξαμε στα τυπικά τηλεφωνήματα σε γιορτές και γενέθλια, κάτι που κι αυτό αργότερα δεν γινόταν με συνέπεια πότε από μένα πότε από αυτή.

Προσκλητήριο Γάμου της ΑλέκαςΣήμερα λοιπόν έφτασε στα χέρια μου, κάτι που μου θύμισε όλα αυτά τα γεγονότα και τη γλυκιά εκείνη περίοδο τη ζωής μας.

Το προσκλητήριο του γάμου της Αλέκας!

Η Αλέκα μου θα παντρευόταν τον “άνδρα τον ονείρων της”, που ήταν ο Κώστας για χάρη του οποίου με έστησε για πρώτη και μοναδική φορά!

Ένα προσκλητήριο, χιλιάδες αναμνήσεις…

Ευρηματικές προτάσεις για προσκλητήρια, ασυνήθιστες και εντυπωσιακές

  • Posted on February 28, 2009 at 18:23

Κάθε φορά που κάποιος θέλει να παντρευτεί, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να έχουμε μια πλήρη λίστα των καλεσμένων του ζευγαριού. Μαζί με αυτό το σχεδιασμό πηγαίνει ηγαμήλια πρόσκληση που στις καλύτερες στιγμές της θα αντικατοπτρίζει την ειλικρινή επιθυμία να καλέσει αυτούς που θέλουν να είναι παρόντες σε πολύ ειδική ημέρα σας.

Έχει καιρό ένα μέρος της παράδοσης που προσκλήσεις του γάμουπρέπει να διανέμονται να μάθει ο κόσμος, έχουν προσκληθεί. Καιτους κάνει να αισθάνονται ιδιαίτερη, καθώς το ζευγάρι τους έχεισυμπεριληφθεί στον κατάλογο των φιλοξενουμένων τους.

Ευρηματικές προτάσεις για προσκλητήρια, ασυνήθιστες και εντυπωσιακέςΣήμερα, οι γαμήλιες προσκλήσεις δεν χρειάζεται να είναι η συνήθης κάρτες  unfussy ότι οι πρόγονοί μας που χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Η έννοια του σύγχρονου προσκλήσεις του γάμου βρίσκεται στην παραδοχή ότι αποτελούν μέρος του γάμου, καθώς και κάθε αφύλακτο λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση θα εξετάσουμε πώς τυχαία τα σχέδια γάμου έγιναν.

Μοντέρνα και προτώτυπα προσκλητήρια γάμου και βάφτισης.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν μερικές πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τις προσκλήσεις του γάμου, είναι εδώ μερικά από δείκτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πότε πρέπει να παραγγείλετε τα προσκλητήρια του γάμου;

  • Posted on January 26, 2009 at 07:50

Πότε πρέπει να παραγγείλετε
Στόχος να παραγγείλετε τις προσκλήσεις σας, όταν το γάμο σας λίστα όρος είναι η τελική (περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες πριν). Πώς θα φτάσετε αυτό το σημείο; Ακολουθήστε το σχέδιο αυτό το παιχνίδι: Dream μέχρι σχεδιαστική φιλοσοφία σας σχετικά με επτά ή οκτώ μήνες πριν, αρχίστε να αναζητήσουν έξω χαρτοπωλεία κατ άτην εξάμηνη σήμα, με νύχια και με τις ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια όλων των μετέπειτα επισκέψεων.
Οικονομικά Προσκλητήρια Γάμου και ΒάφτισηςΝα υπεραντιστάθμιση
Μην παραγγείλετε τον ακριβή αριθμό προσκλήσεων που θα χρειαστείτε - πάρτε είκοσι ή τριάντα επιπλέον. Ή καλύτεραεμπειρικός κανόνας: πάρτε 25-τοις εκατό επιπλέον. Είναι καλύτερο να έχουν υπολείμματα από το να χρειαστεί να αλλάξετε τη σειράπερισσότερο αργότερα, η οποία μπορεί να πάρει ακριβός. Επίσης,για επιπλέον κονδύλια για να αφήσει περιθώρια για την αντιμετώπιση των λαθών. (Αν η πρόσληψη ενός καλλιγράφος, αυτός ή αυτή μπορεί να ζητήσει από ένα ορισμένο ποσοστό των πρόσθετων στοιχείων.) Σημειώστε ότι θα στείλει μία πρόσκλησηανά νοικοκυριό (όχι ανά άτομο), αλλά ένα παιδί άνω των δεκαοκτώπου ζουν στο σπίτι παίρνει το δικό του .

Αυτό το άρθεο είναι από τη φίλημας την Κατερίνα που έχει το blog prosklitiria.tumblr.com