Μικρές Συμβουλές σχετικά με τη Λίστα Γάμου.

  • Posted on April 27, 2009 at 06:37

Ένας τρόπος για να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας για αντικείμενα που θα ταίριαζαν περισσότερο στο χαρακτήρα σας και θα θέλατε στο καινούργιο σας σπίτι, είναι να προετοιμάσετε σε ένα ή περισσότερα καταστήματα λίστα γάμου.
Λίστα ΓάμουΜε αυτό τον τρόπο οι καλεσμένοι σας, αν το επιθυμούν φυσικά, θα μπορούν να κάνουν την επιλογή τους ανάμεσα σε κάποια αντικείμενα που θα είναι σίγουροι ότι σας αρέσουν αλλά πολύ περισσότερο θα έχουν χρηστική αξία για σας στο νέο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση τα αντικείμενα αυτά θα τα χρησιμοποιείτε καθημερινά και θα τα χαρείτε πραγματικά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι καλύτερο από το φέρουν οι καλεσμένοι σας δώρα τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ ή θα χρειαστεί να αφιερώσετε αργότερα πολύτιμο χρόνο από τη δουλειά σας και τη ζωή σας γενικότερα για να κάνετε αλλαγές, γυρίζοντας από κατάστημα σε κατάστημα και ψάχνοντας να βρείτε κάποιο άλλο αντικείμενο για αλλαγή, ενώ παράλληλα θα έχετε και τον περιορισμό ενός συγκεκριμένου ποσού για την επιλογή σας. Δεν είναι και λίγες οι φορές που φίλες έχουν παραπονεθεί ότι τελικά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όταν πρόκειται για αλλαγή, μια και το ζευγάρι δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το ακριβές ποσό που έχουν δαπανήσει οι φίλοι καλεσμένοι, μειώνουν την αξία του προς αλλαγή αντικειμένου έτσι ώστε να αναγκάσουν το ζευγάρι να πάρει κάποιο αντικείμενο μικρότερης αξίας και το κέρδος του καταστήματος να αυξηθεί.

Αλλά και από την πλευρά των καλεσμένων να το δει κάποιος, σε κάθε περίπτωση η λίστα γάμου είναι μια λύση.
Μην ξεχνάμε ότι και οι καλεσμένοι θα χρειαστεί να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο από τη δουλειά του και τη ζωή του γενικότερα, για να κάνουν την επιλογή δώρου. Μια λίστα γάμου τους “λύνει τα χέρια”. Μπορούν με αυτό τον τρόπο εύκολα και γρήγορα να επιλέξουν κάτι το οποίο θα σας αρέσει σίγουρα, θα ταιριάζει στο χαρακτήρα του σπιτιού σας, θα είναι χρήσιμο και το δώρο τους θα το χαρείτε.

Βέβαια δεν είναι λύση να φτάνουμε και σε ακρότητες. Μπορεί η μία πλευρά να είναι αυτή του ζευγαριού που την επόμενη μέρα του γάμου έχει ένα σπίτι γεμάτο με άχρηστα μικροαντικείμενα τα οποία θα χρειαστεί πολύ χρόνο να αλλάξει 9κάτι που μπορεί να μην το κάνει και ποτέ) αλλά από την άλλη πλευρά σαν ζευγάρι πρέπει να προσέξετε να μην αναγκάσετε τους καλεσμένους σας να περιορίσουν τις επιλογές τους σε κάποιο ακριβό κατάστημα και σε μια λίστα που αποτελείται από πανάκριβα αντικείμενα τα οποία μπορεί οι καλεσμένοι σας να μην μπορούν τελικά να αγοράσουν με το ποσό που έχουν υπολογίσει για δώρο.

Μην ξεχνάτε ότι όλα έχουν σχέση μεταξύ τους.
Αν αποφασίσετε να κάνετε για οικονομικούς ή άλλους λόγους μια λιτή τελετή και δεξίωση, δεν μπορείτε να απαιτήσετε από τους καλεσμένους σας να επισκεφθούν το πιο ακριβό κατάστημα της περιοχής και να διαλέξουν από τη λίστα σας πανάκριβα αντικείμενα. Αν οι καλεσμένοι σας για παράδειγμα λάβουν ένα πρόχειρο και εξόφθαλμα φθηνό προσκλητήριο να γνωρίζεται ότι αμέσως έχουν σχηματίσει μια ανάλογη εικόνα για το χαρακτήρα του γάμου σας. Με ένα τέτοιο προσκλητήριο μην περιμένετε να πείσετε τους καλεσμένους σας να επισκεφθούν το ακριβό κατάστημα της περιοχής και να ξοδέψουν μια περιουσία για να σας αγοράσουν δώρο από τη λίστα που έχετε ανοίξει εκεί. Ένα τέτοιο πρόχειρο και φτηνιάρικο προσκλητήριο θα τους δώσει να καταλάβουν ότι όλη η τελετή και η δεξίωση θα είναι ανάλογη και ανάλογο θα είναι και το δώρο που θα σας φέρουν. Μπορεί εσείς να έχετε αποφασίσει να πάρετε ότι πιο φθηνό και πρόχειρο υπάρχει σε προσκλητήριο γιατί “είναι ένα χαρτί που το πετάνε” και να σκοπεύετε να ξοδέψετε μετά κάτι παραπάνω στη δεξίωση και στην τελετή, αλλά ο καλεσμένος που θα πάρει στα χέρια του “ένα χαρτί για πέταμα” θα σχηματίσει ανάλογη εικόνα για το μυστήριο που θα ακολουθήσει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξέρει ότι η δεξίωση και η τελετή θα είναι περισσότερο προσεγμένη.

Comments are closed.