You are currently browsing the Προσκλητήρια Γάμου category
Displaying 1 - 9 of 9 entries.

Συμβουλές και Ιδέες γαι την επιλογή Προσκλητηρίου Γάμου

  • Posted on June 2, 2009 at 18:57

Ας δούμε μαζί σε αυτό το άρθρο λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή, την παραγγελία και την αποστολή των προσκλητηρίων του γάμου

Επιλογή Προσκλητηρίου
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των προσκλήσεων είναι ό τύπος του χαρτιού. Επίσης η υφή και βάρος αλλά και το χρώμα. Τέλος το μέγεθος και οι διακόσμηση.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και έχουν σημασία. Είναι όμορφο να ταιριάζει το προσκλητήριο που θα επιλέξετε με το συνολικό ύφος και χαρακτήρα του γάμου σας, αλλά θα χρειαστεί λίγο προσοχή για να κρατήσετε τις ισορροπίες και να μην φτάσετε σε ακρότητες “φορτώνοντας” την πρόσκληση με παραπάνω στοιχεία από αυτά που είναι απαραίτητα.

Οι επιλογές χρωμάτων και αποχρώσεων είναι πολλές. Η συμβουλή μας είναι ένας συνδυασμός το πολύ μέχρι τριών συμπληρωματικών ή συγγενών μεταξύ τους αποχρώσεων. Επίσης ένα από τα χρώματα, το κυρίως χρώμα κατά προτίμηση, να είναι γήινο.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έντονο χρώμα σας συμβουλεύουμε αυτό να είναι μια πινελιά, κατά προτίμηση στο εξωτερικό μέρος της πρόσκλησης ή ακόμα καλύτερα στο φάκελο ή τη θήκη του προσκλητηρίου. Η γνώμη μας είναι οτι είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση έντονων χρωμάτων σαν φόντο για το κείμενο. Κάτι τέτοιο, καθώς και η επιλογή πολύχρωμου μοτίβου για φόντο, μπορεί να δυσκολέψουν τους καλεσμένους σας στην ανάγνωση του κειμένου, κάτι που τελικά είναι και ο βασικός ρόλος του προσκλητηρίου, να ενημερώσει δηλαδή του καλεσμένους για το πότε και που γίνεται το μυστήριο!

 

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

 

Πολλές είναι και οι επιλογές των χαρτιών και κάθε τύπος χαρτιού μπορεί να έχει παραλλαγές στην υφή και το βάρος. Απλά να γνωρίζεται ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι τύποι χαρτιών να εκτυπωθούν όπως έχετε φανταστεί και η γνώμη ενός ειδικού σχετικά με τις εκτυπώσεις είναι απαραίτητη. Μερικές φορές αυτό που έχουμε στο μυαλό μας τεχνικά απλά δεν μπορεί να γίνει και ένας ειδικός θα μας προτείνει λύσεις οι οποίες θα φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χαρτιά και τις ανάλογες τεχνικές εκτύπωσης.

Τέλος ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το μέγεθος αλλά και το συνολικό βάρος. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν ο αριθμός των προσκλητηρίων που θέλετε να ταχυδρομήσετε είναι σχετικά μεγάλος. Πρέπει να προσέξετε για να μην φτάσετε να κοστίσει η αποστολή των προσκλητηρίων περισσότερο από την κατασκευή του!
Το θέμα του μεγέθους έχει επίσης σημασία και για άλλους λόγους. Ένα τεράστιο προσκλητήριο μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα σαν προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού από τους καλεσμένους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε τελική ανάλυση δεν έχει και καμία χρησιμότητα ένα προσκλητήριο σε υπερβολικά μεγάλο μέγεθος. Πολλές φορές τέλος πάνω στο κυρίως προσκλητήριο μπορεί να χρειαστεί να εκτυπωθούν πληροφορίες ή οδηγίες για το πως θα μπορέσει ο καλεσμένος να προσεγγίσει το σημείο που βρίσκεται ο ναός που θα γίνει το μυστήριο ή το χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελάτε στη θέση του καλεσμένου σας και φανταστείτε πόσο άβολο θα είναι γι’ αυτόν να κουβαλάει μαζί του ένα πολύ μεγάλο προσκλητήριο για να έχει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχει έτσι ώστε να φτάσει στην ώρα του στο ναό ή στο χώρο της δεξίωσης.

Ενός (κακού) προσκλητηρίου μύρια (ευτράπελα) έπονται…

  • Posted on May 24, 2009 at 22:18

Το ακούσαμε και αυτό τελικά!

Μια φίλη μου διηγήθηκε τι έπαθε όταν προσπάθησε το καλοκαίρι να εκδώσει την άδεια του γάμου της.

Είχε πάρει αρκετές πληροφορίες και είχε εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Φυσικά είχε κανονίσει τα σχετικά με ημερομηνίες και ώρες. Οπλίστηκε  και με υπομονή, έχωντας στο μυαλό της τις καθημερινές συνδιαλλαγές με το δημόσιο, και ξεκίνησε για το γραφείο της μητρόπολης.

Εκεί την περίμεναν δύο εκπλήξεις. Η πρώτη θετική. Ούτε ουρά υπήρχε και η εξυπηρέτηση γρήγορη και επαγγελματική. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα το είχε και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Δεν υπήρχε όμως κάτι το οποίο ήταν η δεύτερη, δυσάρεστη αυτή τη φορά, έκπληξη.

Της ζήτησαν το προσκλητήριο για να το ελέγξει ο δεσπότης!

Η έκπληξή της ήταν μεγάλη. Πρώτα απ’ όλα δεν είχε τυπώσει ακόμα τα προσκλητήρια (και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού δεν είχε βγάλει ακόμα άδεια για το γάμο! – να τυπώσει προσκλητήρια δηλαδή και μετά να ανακαλύψει ότι δεν μπορούσε να κάνει το γάμο της εκεί που είχε επιλέξει ή την ημερομηνία που είχε επιλέξει;)

Μετά ήταν σίγουρη ότι δεν θα προσκαλούσε το δεσπότη και έτσι αδυνατούσε να καταλάβει γιατί κάποιος που δεν θα ήταν καλεσμένος στο γάμο της, έπρεπε καλά και σώνει να δεί το γράφει το προσκλητήριό της.

Εξήγησε ευγενικά ότι δεν είχε τυπώσει ακόμα προσκλητήρια γιατί της φάνηκε πιο λογικό να το κάνει αυτό αφού είχε εκδώσει της άδειες.

“Τότε δεν μπορούμε να σας βγάλουμε άδειες!” απάντησε ο σχετικός υπεύθυνος.

Προσπάθησε, πάλι ευγενικά (αν και όχι τόσο ευγενικά όπως στην προηγούμενή της παρέμβαση), να εξηγήσει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσαν να εκδώσουν τη σχετική άδεια αν είχε εκτυπώσει ήδη τα προσκλητήρια θα βρισκόταν σε αδιέξοδο και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να τα πετάξει και να τυπώσει καινούργια.


χιουμοριστικό προσκλητήριο

Προσοχή! Ένα τέτοιο χιουμοριστικό προσκλητήριο μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα!

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

 

Ο υπεύθυνος ανένδοτος: “Χωρίς προσκλητήριο δεν έχει άδεια!”.

Η φίλη μου ρώτησε (σχετικά ευγενική αυτή τη φορά) γιατί έπρεπε το προσκλητήριο της να το ελέγξει ο δεσπότης.

“Έτσι κάνει σε όλους τους γάμους που γίνονται στη μητρόπολη” ήταν η απάντηση.

“Ναι αλλά γιατί;” ήταν η καινούργια ερώτηση (απλά ευγενική…)

“Για να δεί άν έχετε γράψει τίποτα βλακείες στο κείμενο ή έχετε τυπώσει τίποτα καραγκιοζάκια πάνω στο προσκλητήριο!” απάντησε ο υπεύθυνος.

“Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω κανένα τέτοιο σκοπό” απάντησε (σχετικά ευγενικά) η φίλη μου “ούτε βλακείες θα γράψω, ούτε καραγκιοζάκια θα τυπώσω πάνω στο προσκλητήριο”.

“Ναι αλλά δεν φτάνει ο λόγος σας, ο δεσπότης θέλει να δει το προσκλητήριο αλλιώς άδεια δεν έχει!” ανένδοτος ο υπεύθυνος.

“Τότε θα του στείλω το προσκλητήριο αλλά θα είναι για ένα πολιτικό γάμο που θα γίνει στο Δημαρχείο!!!!!” απάντησε η φίλη μου (χωρίς καμία ευγένεια αυτή τη φορά και σε αρκετά υψηλό  τόνο που έκανε τα σκυμμένα κεφάλια από τα διπλανά γραφεία να σηκωθούν με έκπληξη!).

Έκπληξη πλημμύρισε και το πρόσωπο του υπεύθυνου για την έκδοση των αδειών, ο οποίος “κατάπιε τη γλώσσα του” και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν “Λυπάμαι…”

Τελικά η φίλη μου δεν έκανε πολιτικό γάμο. Είχε ήδη αρχίσει της ετοιμασίες για το θρησκευτικό γάμο και η πίεση από τους δικούς της ήταν μεγάλη. Χρειάστηκε βέβαια να “μετακομίσει” σε μια διπλανή μητρόπολη, όχι πολύ μακρυά από εκεί που αρχικά σχεδίαζε το μυστήριο και να βρει έναν δεσπότη περισσότερο διακριτικό χωρίς απαιτήσεις να ελέγξει το προσκλητήριο για να δεί αν έχει “καραγκιοζάκια” ή αν “γράφει βλακείες”.


Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές, ιδιαίτερα τα πιο νέα ζευγάρια, ξεπερνούν τα όρια του αστείου με τα κείμενα που διαλέγουν και οτι σε μερικά προσκλητήρια οι χιουμοριστικές διακοσμήσεις έρχονται σε αντίθεση με το νόημα του γάμου ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο.

Η λύση όμως δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ο δεσπότης να μετατρέπετε σε δικαστή και να αποφασίζει αν ένα προσκλητήριο προσβάλει ή όχι το νόημα του μυστηρίου και να αποφασίζει άν θα εκδόσει άδεια γάμου με βάση τις “βλακείες” που γράφει ή δεν γράφει το κείμενο της πρόσκλησης του γάμου καθώς και με το πόσα “καραγκιοζάκια” είναι τυπωμένα σε αυτή.

Ο ρόλος της εκκλησία είναι να νουθετεί και όχι να αστυνομεύει.

Αν ο δεσπότης ήθελε να επιτελέσει σωστά το ρόλο του θα έπρεπε, ο ίδιος ή κάποιο άλλο στέλεχος της μητρόπολης με τα απαραίτητα προσόντα, να πείσει τους νεόνυμφους οτι το κείμενο και οι διακοσμήσεις που επέλεξαν δεν ήταν αυτό που ταιριάζει σε ένα θρησκευτικό μυστήριο και ότι πρέπει να το αλλάξουν, επιλέγοντας κάτι πιο ταιριαστό σε ένα θρησκευτικό μυστήριο.

Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που παρ’ ολίγον να γίνει με τη φίλη μου: θα γεμίσουν τα δημαρχεία από ζευγάρια που θα προτιμούν να κάνουν το γάμο τους εκεί και θα αδειάσουν οι εκκλησίες!

Το προσκλητήριο του γάμου, η πρώτη σημαντική εντύπωση

  • Posted on May 18, 2009 at 09:00

Η στιγμή που ο καλεσμένος θα ανοίξει την πρόσκληση είναι σημαντική γιατί είναι η πρώτη επαφή με το νέο ζευγάρι.
Πριν ακόμα ανοίξει την πρόσκληση από τη γενικότερη αίσθηση αλλά και από τα χρώματα και την υφή των υλικών αρχίζει να σχηματίζει μια εικόνα για την τελετή που θα ακολουθήσει αλλά και για το νέο ζευγάρι που τώρα ξεκινά τη ζωή του.

Το προσκλητήριο θα μείνει στα χέρια των καλεσμένων σας αρκετό καιρό πριν το μυστήριο και θα υπενθυμίζει αυτές τις λεπτομέρειες κάθε φορά που θα το βλέπουν.
Γι’ αυτό όταν επιλέγετε το προσκλητήριο του γάμου σας, να θυμάστε ότι αυτή θα είναι η πρώτη εντύπωση για την καινούργια σας ζωή και ένα μέσο επικοινωνίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που θέλετε να βρεθούν μαζί σας σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας.προσκλητήρια για γάμους

Το προσκλητήριο θα μεταφέρει στους καλεσμένους σας το ύφος του γάμου.


Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε το ύφος του γάμου (επίσημο, χιουμοριστικό, μοντέρνο, απλό, ρομαντικό) και με βάση αυτή την απόφαση, θα ξεκλειδώσετε ειδικούς κώδικες επικοινωνίας που συνοδεύουν αυτή την σημαντική απόφαση.

Αν αποφασίσετε να έχετε επίσημο ύφος τότε στο προσκλητήτριο θα επιλέξετε καλλιγραφικές γραμματοσειρές, πολύ καλή ποιότητα χαρτιού χωρίς περιτά στολίδια και ανάλογο κείμενο στο οποίο θα γίνεται απλή αναφορά στα βασικά στοιχεία του γάμου (ονόματα, ημερομηνία, τοποθεσία κτλ.)

Η επιλογή χιουμοριστικού ύφους παρ’ ότι αρχικά μοιάζει πιο απλή και εύκολη, κρύβει ένα σημαντικό κύνδυνο: να ξεπεράσετε με τις επιλογές σας ένα όριο και το όλο θέμα να καταλήξει κωμικό. Ένα έξυπνο κείμενο και μια ”χαλαρή” γραμματροσειρά τυπωμένη με έντονο μελάνι και ίσως ένα διακριτικό χιουμοριστικό διακοσμητικό είναι μια επιλογή που βρίσκεται από τη μία πλευρά. Αντίθετα αν εκτυπώσετε καρτούν και γελοιογραφίες με κείμενο που θυμίζει επιθεώρηση σε καλοκαιρινό θέατρο έχετε περάσει στο άλλο άκρο και θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτήτε…

Οι ρομαντικές προσκλησεις είναι μια επιλογή που το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι να μην καταλλήξει ρετρό. Οι σχεδιαστές προσκλητηρίων ανανεώνουν συνεχώς τα σχέδια τους και με ρομαντικά θέματα και έτσι έχετε τη δυνατότητα να βρείτε ρομαντικό προσκλητήριο αλλά με μοντέρνο σχεδιασμό και να μην χρειαστεί να καταλλήξετε σε ξεπερασμένα σχεδιαστικά θέματα.

Τέλος τα μοντέρνα προσκλητήρια είναι συνήθως απλές κατασκευές και σχήματα που αποκτούν ζωή με μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς και γραμματοσειρές συνδυασμένα με πρωτότυπα γραφικά και διακοσμητικά. Αν καταλλήξετε σε αυτή την επιλογή μπορείτε να επιλέξετε πιο εύκολα και ένα όχι τόσο κλασσικό κείμενο που μπορεί να ξεκινά από μια σύντομη ”τηλεγραφική” αναφορά των στοιχείων του γάμου έως ένα (συγκρατημένα) χιουμοριστικό κείμενο.

Ιδέες για να συνδυάσετε τα προσκλητήρια με την εποχή που γίνεται ο γάμος

  • Posted on May 12, 2009 at 22:25

Ο γάμος είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
Αυτή την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για εσάς θέλουμε να την κάνουμε όσο γίνεται ξεχωριστή γιατί σημαίνει πολλά για εσάς.
Από εκείνη την ημέρα αλλάζει όλη η ζωή σας αφού με τη δημιουργία της δική σας οικογένειας θα μας πλυμιρίσουν αισθήματα δημιουργίας και ολοκλήρωσης.
Στο ξεκίνημα της καινούργιας σας ζωής θέλουμε να είναι όλα όμορφα και τέλεια.
Ιδαίτερο Προσκλητήριο Γάμου 24582

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Από νωρίς λοιπόν ξεκινάμε για να σας προσφέρουμε την ιδανική ημέρα του γάμου σας φροντίζοντας για τα Προσκλητήρια του Γάμου.
Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα για την οργάνωση του ιδανικού γάμου
Επιλέξτε Προσκλητήρια Γάμου, στα μέτρα της προσωπικότητά σας και του life – style σας, με σεβασμό στους καλεσμένους σας και στον προϋπολογισμό σας.

Παραμυθένια Προσκλητήρια Γάμου

  • Posted on May 4, 2009 at 12:06

Όταν φθάσετε στο στάδιο της παραγγελίας των προσκλήσεων, θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει την λίστα των καλεσμένων σας με μεγάλη προσοχή.

Μοντέρνο Προσκλητήριο Γάμου 22272

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για το Προσκλητήριο της Φωτογραφίας

Αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο τρείς μήνες πριν τον γάμο. Με αυτή τη λίστα θα μπορείτε να κάνετε χωρίς άγχος έρευνα αγοράς για την παραγγελία των προσκλητηρίων του γάμου σας.

Και αφού έχετε πλέον καταλήξει στον τελικό αριθμό των ατόμων που θα προσκαλέσετε στο γάμο σας, για κάθε ενδεχόμενο καλό είναι να παραγγείλετε είκοσι πέντε με τριάντα επιπλέον προσκλήσεις (ή ένα 10-15% του συνολικού αριθμού των προσκλητηρίων), καθώς είναι προτιμότερο να σας περισέψουν μερικά προσκλητήρια παρά να χρειασθεί να παραγγείλετε ξανά, γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε επίσης, μερικούς φακέλους επιπλέον, γιατί μπορεί να κάνετε κάποιο λάθος στις διευθύνσεις των καλεσμένων.

Το όνομα του καλεσμέου (ή της οικογένειας που προσκαλείτε) θα πρέπει να είναι γραμμένες ιδιοχείρως και όχι εκτυπωμένες, γιατί με αυτή την κίνηση θα στείλετε το μύνημα μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από την πλευρά των μελλονύμφων.

Θα τυπώσουμε τα ονόματα των κουμπάρων στο προσκλητήριο του γάμου;

  • Posted on March 29, 2009 at 10:59

Με ρωτούν πολλές φίλες τη γνώμη μου για το αν θα πρέπει ή καλύτερα άν είναι υποχρεωτικό, να γράψουν τα ονόματα των κουμπάρων στο προσκλητήριο του γάμου.

Αν και δεν είχα πολύ χρόνο αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκα λίγο και μπορώ να πω ότι έχω μερικές πληροφορίες οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες.

Ζητήστε Περισσότερες Πληροφορίες
για τα Προσκλητήρια της Φωτογραφίας

Μακρόστενα Προσκλητήρια Γάμου

Προσκλητήρια Γάμου

Τελικά, όπως άλλωστε στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν υπάρχει λάθος και σωστό, άσπρο ή μαύρο.

Αν λοιπόν πιστεύεται ότι οι κουμπάροι πρέπει και θέλετε να συμπεριληφθούν στα προσκλητήρια του γάμου σας, δεν υπάρχει κάτι που ρητά να το απαγορεύει.

Οι κουμπάροι σας είναι σημαντικά πρόσωπα για εσάς και σίγουρα θα έχουν και αυτοί κάποιους καλεσμένους στο γάμο. Δεν είναι λοιπόν άσχημη ιδέα να τυπώσετε τα ονόματά τους στο προσκλητήριο.
Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας μάλιστα η παράδοση θέλει τα ονόματα των κουμπάρων και τυπώνονται υποχρεωτικά στο προσκλητήριο του γάμου. Αυτό συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και μερικά νησιά όπως για παράδειγμα η Ζάκυνθος. Εκεί το θεωρούν δεδομένο ότι τα ονόματα των κουμπάρων θα εκτυπωθούν πάνω στο προσκλητήριο του γάμου.
Σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει τέτοια παράδοση.
Η γνώμη μου είναι ότι στην περίπτωση που ο γάμος γίνεται σε περιοχή που δεν υπάρχει η σχετική παράδοση, συζητήστε με τους κουμπάρους σας και σίγουρα θα βγάλετε μια απόφαση πολύ πιο εύκολα.

Οικονομικά Προσκλητήρια Βάπτισης

Προσκλητήρια Βάπτισης

Σημειώστε ότι όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τα προσκλητήρια του γάμου. Στα προσκλητήρια βάπτισης ο νονός (ανάδοχος) έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο μυστήριο της βάπτισης. Μην ξεχνάτε ότι είναι ο “πνευματικός πατέρας” του παιδιού σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η εκτύπωση του ονόματος του νονού πάνω στο προσκλητήριο βάπτισης είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Ελπίζω να διαφώτισα σχετικά τις φίλες που μου έστειλαν αυτές τις ερωτήσεις.

Ένα προσκλητήριο, χιλιάδες αναμνήσεις…

  • Posted on March 8, 2009 at 14:01
Με την Αλέκα είχαμε μια δυνατή σχέση από τα φοιτητικά μας χρόνια.
Από τις πρώτες μέρες στη νομική δεθήκαμε και γίναμε αχώριστες. Ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που γνώρισα στη σχολή και μετά τις πρώτες συναντήσεις καταλάβαμε ότι ταιριάζαμε πολύ.
Στην αρχή τα σπίτια μας ήταν σε διαφορετικές συνοικίες αλλά μετά το δεύτερο έτος αποφάσισε να έρθει στην περιοχή που έμενα και έτσι η σχέση μας έγινε ακόμα πιο στενή.
Μαζί περάσαμε της δυσκολίες, της χαρές και το κυριότερο τις αγάπες και τους έρωτες που πολύ συχνά, ιδιαίτερα μετά από χωρισμούς, μετά από ξενύχτια και κλάματα μας έβρισκε πότε στο σπίτι της μία και πότε στο σπίτι της άλλης τόσο συχνά που συζητούσαμε σοβαρά να μείνουμε μαζί. Δεν το κάναμε όσο κρατούσαν οι σπουδές αλλά αργότερα όταν δοκιμάσαμε για λίγο καιρό να πατήσουμε μόνες μας στα πόδια μας χωρίς τη βοήθεια των γονιών μας, που στο μεταξύ είχαν αρχίσει να φωνάζουν να επιστρέψουμε στην πατρική στέγη αφού ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας, μείναμε μαζί από οικονομική ανάγκη…
Ειδικά εκείνη την εποχή τα πράγματα ήτα δύσκολα κυρίως στα οικονομικά. Είμαστε νέες και είχαμε όρεξη και πάθος για τη ζωή αλλά τα έξοδα ήταν πολύ μεγάλα και οι δουλειές που βρίσκαμε πότε εδώ και πότε εκεί, δεν έφταναν να καλύψουν τα έξοδά μας.
Μετά από λίγο η συγκατοίκηση έληξε άδοξα όπως και η προσπάθεια της Αλέκας να μείνει στην πόλη. Ένας από τους λόγους ήταν και η αγάπη βέβαια, ο λόγος που σήμερα αναπολώ το παρελθόν και τα γλυκά εκείνα χρόνια.

Ένα μεσημέρι, αρχές φθινόπωρου και λίγο πριν η Αλέκα φύγει για πάντα από την πόλη, χωρίς δουλειά και χωρίς σχέση και η δύο, είχαμε δώσει ραντεβού για καφέ κάπου στο κέντρο.

Η Αλέκα ήταν “τέρας” τυπικότητας Αν το ραντεβού ήταν στις 2, για παράδειγμα, αυτή θα ήταν στο σημείο που είχαμε συμφωνήσει από παρά τέταρτο. Ο μεγαλύτερος μου εφιάλτης να φανταστείτε, ήταν όταν κανονίζαμε κάποιο ταξίδι και έπρεπε να φύγουμε κάποια στιγμή το πρωί, ότι αυτή θα ξύπναγε τουλάχιστο τρεις ώρες νωρίτερα απ’ ότι όλοι οι υπόλοιποι “κανονικοί” άνθρωποι. Και φυσικά μαζί με αυτή ξυπνούσα χωρίς να το θέλω κι’ εγώ…

Η ώρα πέρναγε και η Αλέκα “άφαντη”…
Μετά από μισή ώρα άρχισα να ανησυχώ. Κινητά τότε δεν υπήρχαν, κάλεσα στο σπίτι αλλά όπως είχα φανταστεί εκεί δεν ήταν κανένας.
Η ώρα περνούσε, εγώ δεν ήξερα τι να κάνω και ενώ από το μυαλό μου περνούσαν χιλιάδες σκέψεις, ρουφούσα νευρικά τον καφέ…

Αφού είχαν περάσει τρία τέταρτα, τα νεύρα μου είχαν σπάσει και ρουφούσα με το καλαμάκι τα παγάκια που έλιωναν σιγά-σιγά, έκανε την εμφάνισή της και η Αλέκα από τη γωνία “μέσα στην τρελή χαρά”.

Αφού άκουσε “τα διάφορα” από μένα, κάθησε με το χαμόγελο στα χείλη και παράγγειλε καφέ γι’ αυτήν και ένα κονιάκ (μέρα μεσημέρι) για μένα, για να ηρεμήσω..

Τι είχε συμβεί; Η Αλέκα μου είχε μόλις γνωρίσει “τον άνδρα των ονείρων της” και ξεχάστηκε…
Το ότι βέβαια πότε η μία και πότε η άλλη, είχαμε βρει “τον άνδρα των ονείρων μας”, είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν ότι τελικά η Αλέκα βρήκε αυτό που έψαχνε!
Λίγο καιρό αργότερα, έφυγαν μαζί από την πόλη και σιγά σιγά, όπως άλλωστε συμβαίνει τις περισσότερες φορές, οι επαφές μας ελαττώθηκαν μέχρι που τελικά καταλήξαμε στα τυπικά τηλεφωνήματα σε γιορτές και γενέθλια, κάτι που κι αυτό αργότερα δεν γινόταν με συνέπεια πότε από μένα πότε από αυτή.

Προσκλητήριο Γάμου της ΑλέκαςΣήμερα λοιπόν έφτασε στα χέρια μου, κάτι που μου θύμισε όλα αυτά τα γεγονότα και τη γλυκιά εκείνη περίοδο τη ζωής μας.

Το προσκλητήριο του γάμου της Αλέκας!

Η Αλέκα μου θα παντρευόταν τον “άνδρα τον ονείρων της”, που ήταν ο Κώστας για χάρη του οποίου με έστησε για πρώτη και μοναδική φορά!

Ένα προσκλητήριο, χιλιάδες αναμνήσεις…

Προσκλητήρια Γάμου

  • Posted on January 16, 2009 at 19:18

Μόλις λάβουν γνώση το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων γάμου προσκλήσεις, μπορείτε να αποφασίσετε να πάτε με ένα παραδοσιακό ή σύγχρονο στυλ πρόσκλησης. Ψάξτε για τα σχέδια αξιοποίησης μοναδική χαρτιά μουαρέ, το ρύζι, υφαίνει, λινά καιπεργαμηνή, ή χαρτιά χειροποίητα με πέταλα λουλουδιών, λάμψητης κομφετί. Εάν εσείς και ο αρραβωνιαστικός σας είναιευαισθητοποιημένης περιβαλλοντικά, επιλέξτε μια πρόσκληση από ανακυκλωμένο χαρτί. Όποια και αν είναι η περίπτωση, να επιλέξουν μια πρόσκληση που αντανακλά καλύτερα τόσο σε εσάς όσο και τα οποία προορίζονται για προσωπικότητες σας.

Οικονομικά Προσκλητήρια Γάμου και ΒάπτισηςΑν πρόθεσή σας είναι να προσκαλέσει όλους τους καλεσμένουςτου γάμου τόσο για την γαμήλια τελετή και την υποδοχή και οι δύοκρατούνται στο ίδιο σημείο, είναι αποδεκτό να περιλαμβάνει τις πληροφορίες υποδοχή για την πρόσκληση τελετή. (Συνήθωςαναφέρεται ως ”Υποδοχή αμέσως μετά την τελετή”) Αν οι τοποι τελετής και της δεξίωσης είναι διαφορετικά, ή εάν οι κατάλογοι αποτελεσμάτων ποικίλλουν, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ξεχωριστή πρόσκληση υποδοχής με την πρόσκληση τελετής γάμου.

Γενικές Πληροφορίες Πρόσκληση Γάμου

  • Posted on January 4, 2009 at 08:37

Προσκλητήρια έδωσε το στίγμα για το ύφος, το θέμα και την τυπικότητα του γάμου σας. Επιλέγοντας το χαρτί, το ύφος και η διατύπωση της πρόσκλησης γάμου σας είναι ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό κάθε γάμου.

Προσκλήσεις του γάμου σας πρέπει να καταδικαστεί τέσσερις έως έξι μήνες πριν από το γάμο για να επιτρέψει την αφθονία του χρόνουνα γίνουν διορθώσεις, οι διορθώσεις των λαθών, την εκτύπωση, την αντιμετώπιση και αλληλογραφίας. Το πρώτο βήμα είναι ναοριστικοποιήσει τον κατάλογο φιλοξενουμένων σας. Για να προσδιορίσετε πόσες γαμήλιες προσκλήσεις σας πρέπει να διατάξει, μετρήστε απλά το κάθε ζευγάρι και μόνο επισκέπτη, κάθε υπάλληλος, γονείς, οικογένεια, κληρικούς και τους επισκέπτες τους.Παραγγείλετε 25-50 επιπλέον προσκλήσεις για να χειριστεί τελευταία στιγμή εκπλήξεις, καθώς και τους καλεσμένους του γάμου από το”Β” λίστα (εάν εφαρμόζεται). Επίσης, θα ήταν φρόνιμο να παραγγείλετε ένα επιπλέον 25 με 50 φακέλους για τους δυνητικούς λάθη αντιμετώπιση.

oikonomika prosklitiria gamou